TURBO BISNES™


1383 Members

Tips Bisnes By Dto Najib ABakar
{links} {LinksTitle}
{/links}
Today Views : 0
Yesterday Views : 0
One Year Views : 12
“ FB BARU TAK PENUH FRENSLIST PUN BOLEH DAPAT RATUSAN ENGAGEMENT! WOWW!! BARULAH SENANG NAK BUAT INCOME DI FB LEPAS NI!” Jom Dto Bongkarkan rahsia usahawan underground buat duit tanpa kos marketing berbayar di facebook! Jumpa Dto kejap lagi LIVE jam 1 pm di https://www.facebook.com/dtonajib.navela8 P.S: Tiada lagi alasan selain tindakan!
2019/09/09 09:15
Disaat kita lupa dan berhenti BELAJAR, pada saat itulah kita akan JATUH! Assalamualaikum pagii!
2019/09/03 04:32
Jika kita nak BERJAYA dan BAHAGIA, jadikanlah SABAR sebagai sahabat, dan IKHLAS sebagai penguat langkah! #Assalamualaikum
2019/08/30 04:23
"Alamak, kawan aku ni asyik invite aku LIKE page dia jerr. Larikkkkk!" Pernah ke buat perangai macam ni? Alaaa..apalah sangat tolong kawan FB bila diminta betul tak? Bukannya dia retargeted ads 50x sehari pun bila kita Like page yang baru kawan kita buat tu kan. (kalau kena, unlike je) Lagipun itukan tanda sokongan kita sesama orang bisnes di media sosial. Tak rugi pun kan. Ada juga yang tak nak like sebab takut page kawan dia banyak like. Nanti kawan dia banyak sales, nanti kawan dia lebih kaya dari dia! Aduyaiii! Pastu hairan dan cakap macamni, "Kenapa LIKE page aku tak bertambah pun, dah invite beribu orang dah kot"
2019/08/29 19:02
Ya Allah, cuci otak kami, cuci hati kami, hari ni kami nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif dan positif. Assalamualaikum salam turbo! Kami nak tolong lebih ramai orang. Kami nak kongsi rezeki dengan yang lain. Mudahkan urusan kami ya Allah. Aaminn. #NavelaRangers
2019/08/29 04:20
Aku telah berusaha dan jika hasilnya berbeza dari apa yang aku harapkan, aku percaya Kau sedang sediakan sesuatu yang Dahsyat untukku. Keyakinanku tak pernah goyah! Assalamualaikum salam kejayaan! Moga permulaan minggu yang ohsem ni menjemput lebih banyak rezeki pada kita! Aaminn. #NavelaRangers Check in 7.19am
2019/08/19 04:03
Usah tunggu KEAJAIBAN untuk mulakan hidup kita! Jom BANGUN dan BERUSAHA cipta sendiri keajaiban tu jom! #Assalamualaikum
2019/08/17 04:03
Allah telah tetapkan rezeki kita sebagai umatnya dengan sangat teliti Bersihkan harta dengan berkongsi pada yang lain. Jadikan Eidul Adha ini sebagai langkah awal untuk menjadi insan yang semakin baik dan berjaya. Selamat Eidul Adha 1440 H Ikhlas dari Navela Malaysia Terapi Sendi & Lutut. #NavelaRangers #Jointherapy #NavelaMalaysia #TurboBisnes
2019/08/11 03:39
"Kerendahan hati adalah ketika orang sebut anda kaya, tapi anda hidup sederhana!" Assalamualaikum Pagiiii! Syukur masih dapat lihat bumi yang indah hari ini. "Syukur Alhamdulillah"
2019/08/09 04:47
Salam Maghrib gais! Kita akan bukak Batch - 02 tak lama lagi. Batch -01 dah mula buat income dengan teknik Zero Kos Paskal Marketing . http://nak.la/NavelaRangers02 . p.s: . Dropships tanpa modal akan dilanjutkan dan selepas Batch -02 ni tiada lagi Dropship Tanpa Modal.
2019/08/06 15:57
80% ATTITUDE 20% SKILL Pernah tengok cerita Coach Carter ? Cerita tentang Jurulatih basketball. Dia guna perjanjian atas kertas untuk develop anak buah dia. Dari tim yang tak ada disiplin, kurang ajar, tak menghormati orang dan kurang cerdik dalam pelajaran. Dia ubah semua masalah tu dengan perjanjian. Sebelum dia mula untuk melatih tim basketball Richmond Highschool, dia suruh semua tim bersetuju dengan peraturan dalam perjanjian. Dia kata bila bersetuju, mereka akan berjaya dan menang. Salah satu perjanjian kena skor atleast 2.3gpa dalam pelajaran. Ada sebahagian dari Tim tak setuju dan pergi. Yang tak bersetuju orang yang paling banyak sumbang skor dalam perlawanan. Bila Coach Carter kata latihan bermula pada pukul 3.00ptg, pukul 2.55ptg siapa sampai di gelanggang dikira lambat. Bila lambat apa berlaku ? kena lari lebih kurang 1jam atas gelanggang. Dia sangat pentingkan disiplin! Lepas Tim RH konsisten dengan latihan, Tim RH menang 16 kali berturut-turut tanpa kalah. Padahal musim sebelum itu Tim basketball RH hanya menang 4kali dan 22 kalah.Kali ni menang dengan hanya menggunakan perjanjian dan latihan yang konsisten. Selepas Coach Carter dapat tahu yang keputusan anak buah dia teruk, dia tutup gym dan tak buat latihan sehingga mereka semua capai 2.3gpa. Selepas mereka capai 2.3gpa, mereka bermain semula tetapi kalah diperingkat daerah. 5 perkara yang kita boleh belajar dari cerita Coach Carter. 1. ATTITUDE (Sikap) Data dari Harvard business school orang yang ada 80% attitude 20% skill lebih mudah untuk di develop. 2. AGGREMENT (Perjanjian) Jika Tim melanggar peraturan yang ditetapkan atau tidak capai target yang diberikan. Kita boleh pilih untuk tidak teruskan atau beri surat peringatan. Jika tiada perubahan, pandai-pandai la fikir haha 3. KPI (Key Perfomance Indicator) Tetapkan Kpi untuk tim kita untuk capai target, supaya mereka tahu apa yang perlu dikejar. 4. DISIPLIN Tanam dalam mindset dan jiwa tim untuk disiplinkan diri dari semua aspek. Paling penting masa. 5. NEVER GIVE UP Dia tahu yang tak setuju dengan perjanjian tu tim lama dan penyumbang skor paling banyak. Tapi apa dia buat ? Dia latih orang lain yang dia boleh develop untuk jadi lebih baik. Coach Carter keras dengan anak buah dia, sebab dia tahu tanggungjawab dia untuk ubah anak buah dia dari “Losing attitude” kepada “Winner attitude” Kita ni banyak kesian dari keras kan ? huhu Sharing dari sahabat, Aiman Adha
2019/08/06 06:31
MARKETING ni bukan kerja sehari dua. Buat marketing hari ni, esok terus dapat hasil! ia kerja BERTERUSAN! #Assalamualaikum
2019/08/05 04:19
BARU BUAT SATU TEKNIK PUN DAH JENUH MELAYAN PROSPEK REPLY! Ini pengalaman #NavelaRangers, Kak Suria yang join Coaching Paskal Marketing 1.0 semalam. Baru je praktik satu Ilmu, pagi ni jenuh dia melayan Prosoek kat whatsapp! Nak ke Dto share ilmu simple tapi power yang boleh reach hampir 100% contact kita kat wasap? =================== Ilmu ni bukan untuk semua, tapi kalau nak Dto share, >> Save No phone Dto atau save je contact Dto kat bawah dulu. >> TERUS WASAP Dto ' PASKAL WHATSAPP' ================= Nanti Dto share sorang sorang. . . Dto dan team #NavelaMalaysia sentiasa doakan kejayaan anda! Dto Najib Navela +6018 288 6411
2019/08/04 10:55
Kita ada ILMU hebat, ada IDEA hebat, ada PLAN hebat dan ada modal hebat! TAPI kita tak ada MOTIVASI dan ENERGI RENDAH pulak tu!! Rasa rasa boleh bertahan lama tak? Assalamualaikum Pagiiii!
2019/08/02 04:15
Kalau anda sentap makan dalam bila prospek tak beli dengan anda, anda bukan jiwa bisnes! “ Dto ingat lagi pesananmu ini mentor. Saya simpan ikat mati! #jaguhjualan
2019/08/01 17:19
Mohon maaf ya. Live delay. Kita akan start jam 12.30
2019/07/31 08:39
8 TIPS DATO SRI ALIFF SYUKRI UNTUK ANDA MULA BISNES! . Korang dah tau ke yang Dato Sri Aliff Syukri ada keluarkan ebook dari Zero to Hero. . Beliau ada 8 tips nak buat perniagaan dari rumah. Dari RM100 ke RM1,000, dari RM10,000 ke RM100,000. . 1: Cara Saya Mencari Kekuatan Sebenar Untuk Jadi Kaya Raya. . 2: Cara Saya Mulakan Bisnes dengan Modal Rendah. . 3: Cara Saya Cari Funder untuk Bisnes. . 4: Cara Saya Cari Ejen . 5: Cara Saya Tahan Kena Kritik. . 6: Cara Saya Buang Malu. . 7: Cara Saya Urus Masa. . 8: Cara Saya Sentiasa Positif dan Aktif . Baik korang dapatkan cepat sementara harga promosi ni. lepas ni dah naik harga tau . Klik je bawah ni http://nak.la/ebookaliffsyukri . http://nak.la/ebookaliffsyukri . http://nak.la/ebookaliffsyukri Benda bagus bab bisnes begini kena share dengan kawan kawan tau . P.S: Dan paling best ialah siapa beli dapat jadi #Affiliate. Bolehlah jual dan jadikan ia medan nak buat duit juga.
2019/07/31 05:39
DAULAT Tuanku, DAULAT Tuanku, DAULAT Tuanku Merafak sembah dan setinggi-tinggi ucapan tahniah Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah Sempena Pertabalan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XVI pada 30 Julai 2019 bersamaan 27 Zulkaedah 1440H "Semoga ALLAH Subhanahu Wa Ta'ala Memberkati Pemerintahan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku' Sembah Takzim dari #NavelaMalaysia #NavelaRangers
2019/07/30 10:35
[PENTING] KELAS INTENSIF PASKAL MARKETING Berita Baik khas untuk anda yang berminat untuk belajar buat income RM3K Sebulan! Kita akan buat 2 sesi kelas online dan offline sepanjang minggu ni. 1. KELAS ONLINE INTENSIF NAVELA RANGERS Kita akan buat kelas intensif PASKAL MARKETING setiap hari selama 1 Jam sahaja Hari: Isnin - Khamis (29/7 - 1/8) Masa: 9.30 pm - 10.30 pm Tempat: Group Navela Rangers Peserta: Navela rangers VIP keatas. ISNIN : 3 TEKNIK PECAH TEMBOK 10 JUALAN PERTAMA SELASA: FACEBOOK MARKETING 1.0 RABU : INSTAGRAM NINJA KHAMIS : TEKNIK CLOSING TURBO Belum berdaftar sebagai Navela Rangers? Daftar Sekarang di agent.navela.my =================================== =================================== 2. TRAINING PASKAL ZERO KOS MARKETING 1.0 Tarikh : Sabtu , 3 Ogos 2019 Masa - 9.30am - 3pm Tempat : Navela Malaysia, Bandar Seri Putra, Bangi. Peserta : Terbuka pada semua dalam group ni. Ada banyak teknik terbaru dan dah terbukti yang saya akan share dalam kelas minggu ni termasuk hari sabtu ni. Detail kelas offline Kejap lagi saya share link pendaftaran. Dto Najib ABakar Navela Malaysia #NavelaRangers #TurboBisnes
2019/07/29 08:58
Teknik jemput rezeki dengan BERHUTANG? Ada ke cara macamni? Kejap lagi saya share macamana nak buat. Tapi anda kena senyum dulu supaya hidup anda jadi ceria n bertuah hari ni. #Assalamualaikum Jom muncul di https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2906483402726564&id=100000947988518
2019/07/26 03:55
LEPAS NI TAKNAK SOLAT LAMBAT LAGI! Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi. WAKTU SUBUH Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) – dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi. WAKTU DZUHUR Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Orang yang tengah sakit perut ceria tak? WAKTU ASAR Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu ). Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita. Nak subur? Sila segerakan solat Asar anda! WAKTU MAGHRIB Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang. WAKTU ISYAK Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta di mana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan. Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam. Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya.
2019/07/25 20:51
Dalam kesusahan biasanya muncul Peluang. Usah rasa tertekan, janganlah menjerit, apatahlagi meroyan! Doa mohon padaNya. Assalamualaikum sahabat cantik dan kacak saya! Semoga dipermudahkan urusan anda hari ni ya! Aamin.
2019/07/25 03:47
pin message
2019/07/24 20:36
Dto Bakal LANCARKAN SESUATU YANG SANGAT OHSEM dalam masa terdekat dan ingin jemput anda untuk bersama Team Pioneer yang Dto akan personal guide, coaching & mentoring. http://nak.la/BelajarBisnes P.S: Bantu Dto share link group ini moga kita sama sama dapat bantu lebih ramai usahawan dan kawan kita.
2019/07/24 20:36
🌺✨ Auto Promote ✨🌺 ————————————— ⌚️ | Setiap Hari | ⌚️———————––———— [ List 1⃣ ] 🅒🅗🅐🅝🅝🅔🅛 🅟🅘🅛🅘🅗🅐🅝 ⓉⒺⓇⒷⒶⒾⓀ [Let's Click and Join Us Together] 🌷 [01] PRODUK HOT HAI O 🆔 @h_ai0 🌷 [02] BIZSHOP 🆔 @SyirinsignatureBIZSHOP 🌷 [03] MAGIC MACHINE DUITCLOUD 🆔 @magicmachineduitcloud 🌷 [04] GALARRY SHOPE 🆔 @mylovegalarry 🌷 [05] PENDAFTARAN ID DEALER TUNETALK VP 🆔 @DEALERTUNETALK 🌷 [06] URDREAMSHOP (JUAL KOSMETIK) 🆔 @channeljualkosmetik 🌷 [07] SHY WARDROBE 🆔 @Shy_wardrobe 🌷 [08] ONLINE SHOP 24HOURS 🆔 @kedaiserbaserbiada 🌷 [09] MEDINA SHOP COLLECTION 🆔 @medinashop1501 🌷 [10] T-SHIRT & BEG TRENDY 🆔 @winnzmy 🌷 [11] BEG MURAH TREND SKRG 🆔 @begterlajakmurahfesyenterkini 🌷 [12] FAAYA'S JAM TANGAN 🆔 @jamtangan_murah_freepostage 🌷 [13] IDA GOLD 🆔 @idaemas 🌷 [14] KEBAYA & JUBAH FASHION INDONESIA 🆔 @rahmahcollection 🌷 [15] ROBOFOREX MALAYSIA BONUS 🆔 @MASTER_RoboforexBonus 🌷 [16] SUKAWOW BENOR 🆔 @sukaWowBenor 🌷 [17] EMAS MURAH ARRIZQ 🆔 @emasmuraharrizq 🌷 [18] HANDBAG COPY ORI 1:1 & 5A GRADE 🆔 @copyori5Ahandbag 🌷 [19] DROPSHIP BARANGAN BAWAH RM40 🆔 @dsbaranganbawahrm40 🌷 [20] BARANGAN BORONG CHINA 🆔 @baranganborongchina 🌷 [21] BABY & KIDS FASHION 🆔 @babykidsfashionbyming 🌷 [22] HANDBAG & JAM GRADE BY MING 🆔 @handbagjambyming 🌷 [23] TURBO BISNES™ 🆔 @motivasibisnes 🌷 [24] MIRACLE WANGIAN 7 AURA 🆔 @AnaWangian7Aura ==••===••===••===••===••===••=== It's Allready Full 🍃🕊 Thanks For Join Us💙🖋 ==••===••===••===••===••===••=== 🅢🅟🅔🅒🅘🅐🅛 🅒🅗🅐🅝🅝🅔🅛 🌷 SERVIS LINK PROMOTE 🆔 https://t.me/joinchat/AAAAAElCi7uaeeWRWJgtPQ ♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾ PowerBot by : @AliciaBlasterLegacy_bot Thank you 💖
2019/07/24 20:32
Jika kita nak capai satu benda yang kita tak pernah capai, kita kena berani buat perkara yang kita tak pernah buat. Bila kita rasa teknik dan strategi yang kita guna selama dah kurang berkesan atau berada ditahap sama, itu tandanya kena cepat cepat perbaiki dan ubah strategi. Buat benda baru pulak. Barulah bisnes kita boleh kekal relevan. Ingat tau, tukar strategi dan teknik, BUKAN TUKAR BISNES! #jaguhjualan #iammillionairehero
2019/07/24 18:05
MAGIC WORD - JIMAT Dalam closing, Dto selalu ingatkan team untuk sentiasa highlight tentang penjimatan yang prospek akan dapat. Pagi tadi masa morning briefing, ada feedback yang ramai pengguna tak suka beli barangan murah jadi elak guna perkataan murah tukar kepada JIMAT! Jimat tak semestinya duit. Jimat masa, jimat tenaga, jimat ruang, jimat air liur dan banyak lagi jimat kan. Pandai-pandai laa sesuaikan dengan produk korang yer. Hope bermanfaat. #TurboBisnes #jaguhjualan
2019/07/24 07:16
Kenapa setiap pagi asyik update status bagi salam je dto? Dah habis idea ke? Sapaan pagi saya adalah DOA saya kepada anda yang nampak post saya. Dan tanda saya hargai sabahat yang selalu tinggalkan jejak. Terima kasih sebab anda memang ohsem!
2019/07/23 03:52
Jika kita rasa nak buat benda benda besar yang super hebat ni tak mudah, kita buatlah benda benda kecil dengan cara yang hebat! Kita ni asyik fikir nak buat benda benda besar je tapi bila nak buat rasa berat dan tak mampu, terus kita tak buat apa apa! pendek kata nak tunggu semuanya perfect sempurna baru nak buat sesuatu! RUGINYAAA KALAU MACAMNI! Apa kata jangan complicated sangat, lepas ni terus buat benda kecik dengan cara yang hebat! Contohnya..Update Status Motivasi setiap hari di facebook dan ig! dapat gak bantu naikkan motivasi kawan kawan kita betul tak? "I'M Self Motivated!" #jaguhjualan #TurboBisnes
2019/07/23 03:51
Antara kemungkaran besar dalam whatsapp closing adalah copy paste script sejebuk sekaligus! Dari Salam , info, harga dan bank detail ko bagi dalam satu bubble script! Insaflah cepat sebelum terlambat! #JaguhJualan #TurboBisnes Nak tips lagi? @motivasibisnes
2019/07/22 09:54
Korang perasan tak? Waktu korang tak buat bisnes, hidup korang aman damai. Ade masalah pun, sesikit je. Takde la teruk sangat. Namunnn, Bila start bisnes je, hidup korang mula hura hara. Ade je menduga. Anak buat perangai. Suami buat hal. Ade orang perli. Ade orang kecam. Kalau korang nak tau, itu adalah sebahagian daripada ‘alatan’ bisnes. Belum faham kan? Okay, macam ni. Dalam bisnes, ‘alatan’ yang kita perlukan adalah : Mindset Modal Ilmu Marketing Dan salah satu tambahan adalah ‘ujian/tekanan’. Sebab, 4 perkara di atas takkan jadi kenyataan jika takde yang tukang tolak. Tukang ‘push’ orang panggil. Dan tukang ‘push’ ni adalah TEKANAN. Dengan tekanan tu la yang membentuk sape kita akan datang. Malangnya, sesetengah orang bisnes tak suke tekanan. Tak suke ujian. Dan anggap ujian tu sesuatu yang negatif. Jadi, jika nak bertahan dalam bisnes, nak capai impian, kene ade satu lagi elemen iaitu SABAR. Tak ramai orang berjaya adalah kerana tak ramai orang yang mampu sabar. Jika Nabi tak sabar dengan ujian dalam menyampaikan dakwah, sudah tentu Islam tak berjaya disebarkan ke seluruh dunia. Kita ada Nabi nak jadi contoh. Gunakan. Tapi tu la. Kita ada contoh mat salleh baru nak ikutkan? Bila stress, mat salleh bunuh diri, kita nak bunuh diri jugak? InsyaAllah. Jadikan Nabi sebagai contoh. Kita akan kuat.
2019/07/21 07:34
3 SOALAN PENTING USAHAWAN WAJIB HADAM SEBELUM MULA CLOSE SALE Ramai usahawan gagal close sale bukan disebabkan kurang skill semasa closing tapi persediaan yang rapuh! “80% Kejayaan bermula dari PERSIAPAN yang Padu!” Sebelum kita nak cakap pasal sale 5-6 angka, kita wajib jawab 5 soalan PERSIAPAN Closing ni dulu 1. 🚀 KENAPA PROSPEK PERLU BELI PRODUK KITA? • Lebih Murah dan jimat dari pesaing? Lebih cepat kesannya? • Lebih mudah dan pantas? • Lebih Eksklusif dan bermutu tinggi ? • Lebih Sedap? • Lebih Tahan Lama... ? • Lebih ....? (Silakan fikirkan!) 2. 🚀 KENAPA PROSPEK HARUS PERCAYA kepada KITA? • Adakah sebab sudah terbukti? • Adakah Feedback dari pelanggan –Testimoni ? • Dapat sokongan dari pihak tertentu? – KKM, lab test • Mendapat rujukan / recommendation • Award dan pencapaian 3. 🚀 KENAPA PROSPEK HARUS BELI SEKARANG? • Promo hanya untuk hari ini ? • Esok harga dah naik? • Stok terhad ? • Stok laris dipasaran? • Esok produk tak pasti ada stok? • Diskaun khas hari ini saja... ? • Bonus dan hadiah untuk yang beli hari ini... ? • Lain lain ?(Silakan fikirkan!) BONUS: 🚀 KENAPA PROSPEK TIDAK BELI produk Anda? • Susah nak dapat? • Harganya lebih mahal dari pesaing ? • Kualiti kurang bagus ? • Servis lambat dan layanan tidak mesra ? • Rasanya tak sedap ? • Cepat rosak / tak tahan lama? P.S Kenapa perlu jawab soalan soalan ni? Supaya kita lebih bersedia dan faham kekuatan dan kelemahan kita. Boleh ke boleh? #TurboBisnes #jaguhjualan Share channel @motivasibisnes ini jika bermanfaat. ➡️ t.me/motivasibisnes
2019/07/20 10:42
Harta yang dibanggakan dan ditunjuk-tunjuk akan jadikan diri kita tidak berharga. Tapi harta yang di#sedekah akan menjadikan diri anda berharga. Assalamualaikum Pagii #TurboBisnes #jaguhjualan @motivasibisnes
2019/07/20 03:28
🌺✨ Auto Promote ✨🌺 ————————————— ⌚️ | Setiap Hari | ⌚️———————––———— [ List 1⃣ ] 🅒🅗🅐🅝🅝🅔🅛 🅟🅘🅛🅘🅗🅐🅝 ⓉⒺⓇⒷⒶⒾⓀ [Let's Click and Join Us Together] 🌷 [01] PRODUK HOT HAI O 🆔 @h_ai0 🌷 [02] BIZSHOP 🆔 @SyirinsignatureBIZSHOP 🌷 [03] MAGIC MACHINE DUITCLOUD 🆔 @magicmachineduitcloud 🌷 [04] GALARRY SHOPE 🆔 @mylovegalarry 🌷 [05] PENDAFTARAN ID DEALER TUNETALK VP 🆔 @DEALERTUNETALK 🌷 [06] URDREAMSHOP (JUAL KOSMETIK) 🆔 @channeljualkosmetik 🌷 [07] SHY WARDROBE 🆔 @Shy_wardrobe 🌷 [08] ONLINE SHOP 24HOURS 🆔 @kedaiserbaserbiada 🌷 [09] MEDINA SHOP COLLECTION 🆔 @medinashop1501 🌷 [10] T-SHIRT & BEG TRENDY 🆔 @winnzmy 🌷 [11] BEG MURAH TREND SKRG 🆔 @begterlajakmurahfesyenterkini 🌷 [12] FAAYA'S JAM TANGAN 🆔 @jamtangan_murah_freepostage 🌷 [13] IDA GOLD 🆔 @idaemas 🌷 [14] KEBAYA & JUBAH FASHION INDONESIA 🆔 @rahmahcollection 🌷 [15] ROBOFOREX MALAYSIA BONUS 🆔 @MASTER_RoboforexBonus 🌷 [16] SUKAWOW BENOR 🆔 @sukaWowBenor 🌷 [17] EMAS MURAH ARRIZQ 🆔 @emasmuraharrizq 🌷 [18] HANDBAG COPY ORI 1:1 & 5A GRADE 🆔 @copyori5Ahandbag 🌷 [19] DROPSHIP BARANGAN BAWAH RM40 🆔 @dsbaranganbawahrm40 🌷 [20] BARANGAN BORONG CHINA 🆔 @baranganborongchina 🌷 [21] BABY & KIDS FASHION 🆔 @babykidsfashionbyming 🌷 [22] HANDBAG & JAM GRADE BY MING 🆔 @handbagjambyming 🌷 [23] TURBO BISNES™ 🆔 @motivasibisnes ==••===••===••===••===••===••=== It's Allready Full 🍃🕊 Thanks For Join Us💙🖋 ==••===••===••===••===••===••=== 🅢🅟🅔🅒🅘🅐🅛 🅒🅗🅐🅝🅝🅔🅛 🌷 SERVIS LINK PROMOTE 🆔 https://t.me/joinchat/AAAAAElCi7uaeeWRWJgtPQ ♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾ PowerBot by : @AliciaBlasterLegacy_bot Thank you 💖
2019/07/19 20:32
3 TIPS MULA BISNES JANA 4 ANGKA SEBULAN. 1- TAK PERLU BUAT PRODUK SENDIRI - Pilih je produk yang bagus kat pasaran. 2 - PILIH MODAL RENDAH - Bermula je dengan jadi agent atau dropship. pilih yang ada group support dan training terbaik dari founder. 3 - FIKIR UNTUNG - Untung tak perlu besar dipermulaan. paling penting untung permulaan kena masukkan balik dalam bisnes untuk besarkan modal. RAMAI DAH BUAT INCOME 5-6 ANGKA DARI TIPS DARI CHANNEL TURBO BISNES NI. YOUR ARE THE NEXT! Jom ke https://t.me/motivasibisnes sekarang! #TurboBisnesLIVE
2019/07/19 12:27
5 FAHAMAN TIDAK BETUL DALAM BISNES. —------------------------------ + Jangan kongsi ilmu dan tip kita membangunkan bisnes. Nanti pesaing tahu, mereka akan mengalahkan kita. . + Jangan kongsi ilmu bisnes dengan staf. Nanti staf berhenti buat bisnes sendiri dan bersaing dengan kita. . + Jangan duduk minum dengan pesaing-pesaing, nanti mereka korek rahsia bisnes kita dan mampu mengalahkan kita. . + Bisnes kita sukar berkembang apabila agen-agen kita turut menjual produk syarikat lain di premis mereka. . + Kita mesti beritahu keburukan pesaing supaya agen-agen dan pelanggan nampak kebaikan produk dan servis kita. #MotivasiBisnes #TurboBisnesLIVE
2019/07/19 12:25
Bila rasa sedih kena reject dan tak ada orang nak beli produk kita, luangkan masa 3 minit untuk bersedih. Lagi 23 jam 57 min tu kita bangkit untuk jadi #jaguhjualan Boleh? p.s: Dto assume korang tak tidur dan buat sales 24 jam sehari ya. #NavelaRangers
2019/07/18 05:15
"Sahaja aku berniaga patuh syariah hari ini kerana Allah Taala..aminnnn." Sentiasa perbaharui niat kita berniaga. Assalamualaikum Selamat Pagi. #NavelaRangers
2019/07/18 02:57
#1. Tips POSTING 8AM - 9 AM - Teknik Greeting Pagi 1 Posting Di Wall Personal dan page untuk mulakan momentum harian. Sebenarnya, FB personal dan page kita ni ada ranking tau. lagi banyak engagement yang kita buat dan dapat dari kawan kawan, lagi tinggi ranking harian kita. Penting ke Ranking ni? PENTHING BHAI! LAGI TINGGI RANKING LAGI BANYAK REACH KITA DAPAT. Lagi banyak reach means kita dapat lebih banyak like dan komen, Lagi banyak like dan komen means potensi customer lebih banyak. Alaaa.. macam iklan unifi #lemanlebih tuu. CONTOH POSTING: Sahabat yang nampak status ni, Dto doakan BERJAYA dunia akhirat dan dikurniakan REZEKI hebat setiap hari. Aamiin! #NavelaRangers #DailytipsNavela #TurboBisnes
2019/07/17 04:34
Bangun pagi ni masih dapat melihat indahnya ciptaan tuhan. Ucaplah syukur Alhamdulillah #Assalamualaikum
2019/07/17 03:25
[MALAM INI] RAHSIA INCOME RM3K DALAM 31 HARI Hari ni seperti dijanjikan sy nak buat KELAS ADVANCE TERAKHIR untuk group ini. Lepas ni semua kelas kita akan buat dalam group NAVELA RANGERS yang sah sahaja. Kita akan belajar apa itu CUSTOMER AVATAR, FAB dan Rahsia Income RM3K dalam 31 hari. 1. JOIN http://nak.la/BelajarBisnes 2. Kenalkan diri 3. Set time jam 9.15pm malam ini Rebut peluang terhad sebab ini mungkin kelas advance percuma terakhir dari Navela. #NavelaRangers
2019/07/16 08:59
"Boringlah, tak tahu nak buat ape" Hmm apa kata kita sama-sama berzikir memuji-muji TUHAN. Subhanallah Alhamdulillah wa Lailahaillah Allahuakbar Kalimah kalimah ini nampak remeh serta ringan, namun percayalah, berat pahala dan besar ganjarannya.
2019/07/15 18:58
Esok, Jumaat kita akan umum pemenang hadiah minggu ini. Sempat lagi kalau nak join ni. http://nak.la/MenangRM1000
2019/07/11 16:59
Apa nak buat bila kita Down? Tengok video ni
2019/07/11 04:56
Assalamualaikum sahabat, Dto doakan semoga hari ini Tuhan menghadiahkan rezeki besar yang belum pernah kita terima selama ini. #TurboBisnes #NavelaRangers
2019/07/11 04:55
Tips 1 #TurboBisnes KEJAYAAN adalah milik orang yang ada Impian hebat dan terus berjuang untuk capai IMPIAN itu! Itu anda kan?
2019/07/10 04:56
"Ikhlas bukan bermakna kita pasrah menerima, tapi ikhlas adalah kekuatan besar untuk Kita terus berusaha agar dapat yang lebih baik." Assalamualaikum Pagiiii!!! Saya Doakan anda mendapat rezeki RM1,000 hari ini.Amiiinn..
2019/07/10 04:17
KONGI "PIECE OF CAKE" Berkongsi “ Piece Of Cake" atau berkongsi bahagian kita dalam bisnes ,ramai yang masih ragu ragu dan takut berkongsi rezeki dalam dunia perniagaan. Perasaan nak kaya dan berjaya seorang memang masih banyak dikalangan usahawan kita. Takut orang itu lebih berjaya dari kita , lebih itu dan ini dari kita. Inilah mentaliti yang perlu dibuang jauh jauh jika ingin berjaya dalam bisnes.wajib dihilangkan segera! Betulkan niat dan matlamat supaya hala tuju dan perjuangan dalam dunia bisnes menjadi realiti dan berjaya. Usah kuatir hal rezeki , Allah swt sudah atur yang terbaik, buka cara berfikir dan tindakan serta berusaha sehabis baik tanpa rasa lelah dalam dunia perniagaan. Langgar dinding dan ujian , anggap pelajaran mahal sebelum ke level seterusnya , sentiasa cool dan redha.. Bagi yang muslim , masa solat adalah meeting terpenting kita dengan Allah swt , ungkapkan dan memohonlah dengan ikhlas dan telus. Berkongsi dalam berbagai sudut adalah merupakan sesuatu yang menarik untuk kita tahu dan fahami. Kenapa takut berkongsi , jika kongsi itu akan membuatkan syarikat kita besar. Terma dan Syarat serta “ Dealing “ yang betul akan memberikan sesuatu yang terbaik dalam bisnes kita. Moga diberi keizinan dan kelapangan untuk Dto berkongsi Ilmu, peluang dan rezeki bersama ratusan bakal bisnes partner Navela malam ini. Sertai Dto dan ratusan yang lain ➡️ http://nak.la/BelajarBisnes P.S: Mohon maaf sharing semalam ditunda ke malam ini. Jumpa malam ini.
2019/07/04 10:18
MALAM INI JAM 9.30PM. Dto Bakal LANCARKAN SESUATU YANG SANGAT OHSEM dalam masa terdekat dan ingin jemput anda untuk bersama Team Pioneer yang Dto akan personal guide, coaching & mentoring. http://nak.la/BelajarBisnes P.S: Bantu Dto share post ini moga kita sama sama dapat bantu lebih ramai usahawan dan kawan kita.
2019/07/03 09:54
NASIHAT UNTUK USAHAWAN 1. Elakkan mudah rasa kecewa dan putus semangat. Dalam bisnes, ada masa naik, ada masa turun. Bawa bertenang. 2. Semua bisnes ada masalah. Ada orang gunakan istilah cabaran. Apa pun, usah fokus kepada masalah. Cari penyelesaian. Di penghujung terowong yang gelap, ada cahaya. 3. Belajar dari sesiapa sahaja, namun akhir sekali buat keputusan sendiri. Usahawan mesti berani mencipta idea dan teknik baru. 4. Berhenti salahkan orang lain. Orang berjaya berikan hasil, orang gagal berikan alasan. 5. Sekiranya setiap kali anjing menyalak kita berhenti, maka lambatlah sampai ke destinasi. Biarkanlah suara sumbang memperlekeh apa yang kita lakukan. Kita jalan terus. Buktikan dia salah bukan dengan cakap-cakap, tetapi dengan menunjukkan hasil kejayaan.
2019/06/30 07:02
FREE POSTAGE adalah satu strategi yang sangat ohsem dalam bisnes. bila anda offer FREE anda kena letak harga penjimatan contoh JIMAT RM8. Nak lagi best, hanya offer FREE POSTAGE ni khas untuk yang buat payment hari ni. barulah orang ada urgency nak beli produk kita betul tak? #Ushawan3K #TurboBisnes
2019/06/28 04:08
Dto Bakal LANCARKAN SESUATU YANG SANGAT OHSEM dalam masa terdekat dan ingin jemput anda untuk bersama Team Pioneer yang Dto akan personal guide, coaching & mentoring. http://nak.la/BelajarBisnes P.S: Bantu Dto share link group ini moga kita sama sama dapat bantu lebih ramai usahawan dan kawan kita.
2019/06/24 07:10
SCAMMER ALERT! Kali ni scammer ni guna gambar Dto tuk mintak duit kat kawan kawan Dto lak. Nasib baik ramai PM tanya dulu. Take note tau takut terkena di kemudian hari. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2821110254597213&id=100000947988518
2019/06/23 04:14
Assalamualaikum, Salam sejahtera dan selamat datang buat semua Bakal Bisnes Partner Dto Najib ABakar. . Group INCOME RM3K ini satu inisiatif khas untuk anda yang serius nak buat INCOME TAMBAHAN minima RM3K sebulan. . Dto Bakal LANCARKAN SESUATU YANG SANGAT OHSEM dalam masa terdekat dan ingin jemput anda untuk bersama Team Pioneer yang Dto akan personal guide, coaching & mentoring. Di dalam group ini akan ada pelbagai info, tips dan strategi bisnes bagaimana kita nak Bina legasi bisnes bermula dengan income minima RM3K sebulan. . Beberapa tahun ni Dto dah bantu ramai Agent, Dopships serta Bisnes Owner untuk jana income impian dan bina legasi bisnes yang ohsem! . Sekarang Dto dah sedia nak bantu lebih ramai lagi usahawan bina income yang stabil, konsisten dan masyuk! . Selamat Berjuang buat semua,temui anda di puncak kejayaan Kerana kejayaan tanpa batasan. Sebarang pertanyaan boleh direct pm Dto sendiri ye. #NavelaRangers http://nak.la/BelajarBisnes P.S: Bantu Dto share link group ini moga kita sama sama dapat bantu lebih ramai usahawan dan kawan kita.
2019/06/20 11:11
Ada sesetengah orang ni kan,dia punya mood shopping raya ritu macam lepas raya dah tak perlu makan, tak perlu bayar duit kereta rumah, tak perlu isi minyak bayar tol dan lain lain. Tapi itu bukan kat sini tau. Kat Azerbaijan tu. Kejap lagi Dto nak bukak peluang khas tuk siapa nak buat income dan Dto akan personal guide sampai berjaya buat minima income RM3K sebulan! #TurboBisnes #NavelaRangers
2019/06/20 04:28
Masih ada yang belum join Inner Circle #Usahawan3K untuk kelas marketing online malam ni? Topik : Bina Legasi Bisnes dengan 3K! Tarikh : Rabu, 19/06/2019 Masa : 9.25 pm Venue : http://nak.la/U3K . Dto Najib ABakar ​#USAHAWAN3K join kelas : http://nak.la/U3K P.S:Kalau belum approved join group PM Dto segera ya.
2019/06/19 16:52
Apa ILMU yang kita ada pada hari ini akan menentukan masa depan kita akan datang. . Usahawan yang bijak akan sentiasa membaca dan menambah ilmu, sebabnya ILMU sentiasa berubah, ILMU sentiasa ada update. Jangan lupa kelas online khas untuk Inner Circle Usahawan3K, "BAGAIMANA BINA LEGASI USAHAWAN 3K, KEBAHAGIAAN, KEJAYAAN DAN KEBERKATAN SERTA INCOME RM3K Jumpa anda malam ni di inner circle hasil pakatan usahawan positif dan suka bantu orang berjaya! Info di http://nak.la/U3K #Usahawan3K #TurboBisnes #jaguhjualan
2019/06/19 07:14
Hai Assalamualaikum usahawan berjaya! Dto nak buat Kelas Online minggu ni tau. . Detail Kelas minggu ni, . Topik : Bina Legasi Income RM3K Tarikh : Rabu, 19/06/2019 Masa : 9.15 pm Venue : http://nak.la/U3K . Kenapa RM3K je? Sebelum nak buat RM10k bersih, belajar mantopkan jalan nak buat income 3k dulu. . Kalau dah dapat 3k boleh ajar kat team pulak mcmana nak buat betul tak? ​#USAHAWAN3K join kelas : http://nak.la/U3K
2019/06/18 15:20
Dulu Dto ajar orang buat income RM10k sebulan. Kenapa skang ajar orang buat income RM3K sebulan? Sebab masih ramai lagi yang belum dapat buat income RM3K sebulan ni. Dan algorithm marketing ni berubah rubah. Dulu buat posting setiap hari pun dah boleh buat income 2-3k. Sekarang kalau tak kena cara memang boleh kena kecam! Yang dah buat lebih 10k sebulan pun boleh je join sebab korang pun kena ajar team buat RM3k sebulan kan? Tapi janganlah kecam ilmu beginners ye. http://nak.la/Usahawan3k #Usahawan3k #TurboBisnes
2019/06/18 10:57
Menjaga air muka pelanggan itu penting giler! Bab jaga air muka pelanggan ni bukan je takat kita jaga aib atau rahsia dia share dengan kita. Ia berkaitan Bangga, gembira ataupun sedih dan yang berkaitan! Orang sanggup buat apa sahaja untuk jaga AIR MUKAnya. YA. apa sahaja yang buat dia rasa bahagia dan nampak cantik dan hebat! Sebab tu kita kena make sure yang servis dan produk kita dapat selesaikan masalah AIR MUKA customer kita juga. boleh ke boleh? #Usahawan3K #TurboBisnes
2019/06/17 18:13
MARKETING LEPAS RAYA? Nak kena buat apa? Jom live kejap lagi jam 2 PM Www.fb.com/dtonajib786
2019/06/12 10:25
1